By Jeroen Santcroos

6 September 2018

Just don’t do it

NFL speler Colin Kaepernick knielde in 2016 als eerste sporter tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied uit protest tegen racistisch politiegeweld. Moet kunnen vind ik. Naar Kaepernick’s mening verdient dit blijkbaar (meer) aandacht.

Ik vind dit dus een geoorloofd protest, velen denken daar anders over. Dat je alles rond deze zaak kunt nuanceren, veroordelen, bagatelliseren, ontkennen, stereotyperen – het zal wel, ik zal de laatste zijn die beweert 100% inzicht te hebben in alle feiten en achtergronden om met zekerheid te kunnen stellen: wat ik vind, is juist.

#Nike zet momenteel #Kaepernick in als een van de gezichten van een nieuwe reclamecampagne, allebei worden direct trending topic op Twitter. Als ik deze populaire gesprekken volg, verbaas ik mij vooral (en de laatste tijd meer dan voorheen) over alle negatieve, ongenuanceerde, racistische diarree die door het Twitter-riool gespoeld wordt. Waarom zoveel haat? Gericht op Kaepernick, Nike, voorstanders én tegenstanders over en weer.

Doe het gewoon niet.

Message board overview